سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سمعک چگونه به شنوایی کمک می کند؟

سمعک چگونه به شنوایی کمک می کند؟

 

برای افرادی که به تازگی با مشکلات شنوایی مواجه شده اند و از آن رنج می برند این سوال پیش می آید که آیا سمعک به شنوایی کمک می کند؟سمعک های شنوایی در درجه ی اول برای افرادی مورد استفاده قرار می گیرد که قصد تقویت میزان شنوایی و همچنین درک گفتار را دارند، در نتیجه می توان پذیرفت این دستگاه های شنوایی راه حلی برای کمک به شنوایی افراد خواهد بود .

آسیب به سیستم شنوایی چگونه رخ می دهد ؟

آسیب به سیستم شنوایی چگونه رخ می دهد ؟

آسیب به سیستم شنوایی چگونه رخ می دهد ؟

 

به طور کلی مشکلات شنوایی زمانی رخ می دهد که آسیبی به سنسور سلول های کوچک موجود در گوش داخلی وارد شود، به این سلول های کوچک، سلول های مویی می گویند و به این نوع از دست دادن شنوایی کاهش شنوایی حسی گویند، که دلایلی همچون کهولت سن، ابتلا به برخی از بیماری ها، صدمه دیدن در اثر صداهای بلند و ناهنجار و همچنین استفاده از برخی داروهای خاص دارد. باید دانست که در صورت آسیب به این سلول ها آیا سمعک به شنوایی کمک می کند؟ در ادامه به این سوال به صورت کامل پاسخ خواهیم داد و وظیفه ی این سمعک های شنوایی را خواهیم شناخت .

وظیفه ی سمعک های شنوایی چیست ؟

وظیفه ی سمعک های شنوایی تشدید ارتعاشات صدایی وارد شده به گوش است. سلول های مویی موجود در گوش که هنوز دچار آسیب نشده اند ارتعاشات بزرگتر را تشخیص داده و آن ها را به سیگنال های عصبی تبدیل کرده که این سیگنال ها از مغز عبور می کنند. هرچه آسیب به سلول ها و تارهای مویی گوش فرد بیشتر باشد شدت کم شنوایی در فرد بیشتر خواهد بود و در نتیجه سمعک های شنوایی وظیفه ی مهم تری را بر عهده خواهند داشت ولی باید دانست که در این تقویت صداها محدودیت هایی نیز وجود دارد و اگر میزان آسیب به این سلول های مویی بیش از انداژه باشد حتی سمعک های شنوایی نیز کمکی در انتقال صداها و تبدیل آن ها به سیگنال های عصبی نخواهند کرد .

اجزای یک سمعک کدام اند ؟

اجزای یک سمعک کدام اند ؟

اجزای یک سمعک کدام اند ؟

می دانیم که سمعک های انواع مختلفی دارند اما باید دانست که اجزای اصلی تمامی سمعک های موجود در بازار یکسان هستند این اجزا عبارتند از :

  •  میکروفن .
  •  آمپلی فایر  ( تقویت کننده ها ) .
  •  اسپیکر ( رسیور ) .
  •  منبع تغذیه ( باطری ) .

تعریف سمعک به زبان ساده

به زبان ساده در پاسخ به این سوال که سمعک چیست باید گفت که سمعک ها در واقع دستگاه های کمک شنوایی هستند که علاوه بر تنوع مدل، شکل ظاهری، طرح ها و مشخصات فنی همه و همه دارای یک خاصیت مشخص هستند و آن خاصیت سایز کوچک این دستگاه ها و قابلیت استفاده در گوش می باشد. این دستگاه ها به افرادی که دارای اختلالات شنوایی هستند کمک می کند تا صداها را بهتر شنوند و مهارت های ارتباطی خود را افزایش دهند و مانند افراد معمولی به زندگی شخصی و همچنین حرفه ای خود ادامه دهند .

چه میزان زمان برای عادت کردن به سمعک های شنوایی لازم است ؟

چه میزان زمان برای عادت کردن به سمعک های شنوایی لازم است ؟

چه میزان زمان برای عادت کردن به سمعک های شنوایی لازم است ؟

عادت کردن به سمعک های شنوایی برای هر فرد متفاوت است و نمی توان زمان مشخصی برای آن در نظر گرفت، گاهی عادت کردن به استفاده از سمعک های شنوایی تا 3 ماه هم طول می کشد و آنچه فرد در استفاده از سمعک شنوایی تجربه می کند وابسته به نوع کم شنوایی فرد، سبک زندگی فرد و میزان ساعات استفاده ی فرد از سمعک دارد .

نا آشنایی مغز با صداهای وارد شده از سمعک

بعد از استفاده از سمعک مغز مواجه با صداهایی می شود که به طور معمول چند وقتی با آن دسته از صداها ها مواجه نشده بود در نتیجه مغز فرد با این صداها نا آشناست و زمان لازم است تا مغز فرد بتواند این پروسه ی دریافت صداهای متفاوت را به طور کامل درک کند، استفاده ی هر چه بیشتر از این سمعک های شنوایی می تواند برای فرد مفید تر واقع شود و کم کم صداها برای فرد مقبول تر می شود. اما باید توجه داشت که در اوایل استفاده از سمعک به احتمال زیاد برای شخص خوشایند نخواهد بود.

چگونه سمعک بر کیفیت صداهای وارد شده اثر می گذارد

چگونه سمعک بر کیفیت صداهای وارد شده اثر می گذارد

می دانیم که تمام سمعک های شنوایی یک ساختار اصلی دارند اما باید دانست که میزان کیفیت صدای وارد شده از سمعک به مغز امری ست که کاملا مربوط به نوع سمعک می شود هر چه کیفیت سمعک بالاتر باشد صداهای بیشتر با کیفیت بالاتر به گوش فرد خواهد رسید و این به دلیل وجود اجزای پیشرفته تر در ساختار سمعک است. برای انتخاب درست در نوع سمعک و آشنایی با این امر که برای شما  بهترین نوع سمعک چیست از مشاورین با تجربه در این خصوص راهنمایی گیرید تا نسبت به بودجه ی خود بهترین انتخاب را داشته باشید .

5 مزیت اصلی استفاده از سمعک های شنوایی کدام است ؟

برای درک بیشتر از این سوال که آیا سمعک به شنوایی کمک می کند؟ باید به مزیت های اصلی سمعک های شنوایی اشاره کرد ، این مزیت ها به شرح زیر هستند:

  • افزایش قدرت شنوایی .
  • کاهش روند از بین رفتن سیستم شنوایی .
  • کاهش مشکلاتی که مربوط به اختلال وزوز گوش می شود (Tinnitus ) .
  • احساس حس رضایت در افرادی که با مشکلات شنوایی مواجه هستند .
  • کیفیت زندگی بهتر برای افراد مبتلا به انواع کم شنوایی .

آیا ابتلا به کم شنوایی مختص سن خاصی است ؟

آیا ابتلا به کم شنوایی مختص سن خاصی است ؟

 

متاسفانه باید گفت که کم شنوایی عارضه ای نیست که فقط افراد با سنین بالا دچار به آن شوند و طبق آمار کودکان و نوجوانان و جوانان نیز دچار این عارضه می شوند باید دانست که کم شنوایی بر کیفیت زندگی فرد اثرات منفی خواهد گذاشت علل الخصوص زمانی که این مشکل در سنین پایین تر اتفاق می افتد. حال سوالی که برای اکثر والدین کودکان مبتلا به کم شنوایی پیش می آید این است که آیا سمعک به شنوایی کمک می کند؟ باید در نظر داشت که در صورت مشاهده ی مشکل شنوایی در فرزندان خود ضروری ست که هرچه سریع تر به پزشک متخصص مراجعه کرده و در صورت تجویز سمعک از جانب پزشک برای خرید آن نیز اقدام کنید.

درمان وزوز گوش با سمعک

متاسفانه امروز افراد زیادی با مشکل وزوز گوش در جدال هستند. آمار نشان داده است که در حدود 50 میلیون از جمعیت امریکا مبتلا به این عارضه ی ناخوشایند هستند ولی باید دانست که با استفاده از سمعک مناسب می توان صدای وزوز گوش را کاهش داد. در نتیجه در صورت شنیدن صدای وزوز در گوش خود هر چه سریع تر به پزشک متخصص شنوایی مراجعه کرده و برای درمان آن اقدام نمایید و به هیچ وجه مراجعه ی خود را به تعویق نیندازید .

ساعات استفاده از سمعک شنوایی

ساعات استفاده از سمعک شنوایی

ساعات استفاده از سمعک شنوایی

 

در جواب به سوال آیا سمعک به شنوایی کمک می کند؟ باید پاسخ داد که بله، اما نباید فراموش کرد که استفاده از سمعک های شنوایی اصولی دارد که عمل کردن به آن ها برای همه ضروری ست چرا که می تواند به فرد کمک کند تا راحت تر با سبک جدید زندگی خود ارتباط برقرار کند.به طور معمول افرادی که به تازگی از سمعک های شنوایی استفاده می کنند میل به استفاده ی مداوم از این سمعک ها ندارند اما باید به این افراد متذکر شد که استفاده ی هر چه بیشتر آن ها از این دستگاه های شنوایی مغز آنها را در پذیرش صداها آماده تر می کند از این جهت به این افراد توصیه می شود در تمام زمانی که بیدار هستند از سمعک های شنوایی خود استفاده کنند و اگر این امر برای آنها مقدور نبود باید میزان استفاده از سمعک را به حداقل 8 ساعت برسانند.

تاثیر سمعک های شنوایی بر کیفیت زندگی شخصی

تحقیقات نشان داده است که استفاده از سمعک های شنوایی برای افرادی که مبتلا به کم شنوایی هستند می تواند به ارتقای زندگی آنها از جنبه های مختلف کمک فراوانی کند چرا که این افراد به دلیل مشکلات شنوایی خود را از جامعه ترد شده می بینند و گاهی میلی به مشارکت در اجتماع ندارند و حتی در خانواده ی خود احساس خوشایندی ندارند. در ادامه چند مورد از تاثیرات مثبت سمعک بر زندگی شخصی فرد را بر خواهیم شمرد .

چند تاثیر مثبت سمعک بر زندگی فردی شخص

چند تاثیر مثبت سمعک بر زندگی فردی شخص

چند تاثیر مثبت سمعک بر زندگی فردی شخص

  • داشتن رابطه ی بهتر با افراد خانواده
  • احساس بهتری از خود داشتن
  • بهبود وضعیت فیزیکی
  • احساس امنیت بیشتر
  • احساس خستگی کمتر
  • مشارکت بیشتر در اجتماع
  • توانایی ارتقاء تعاملات اجتماعی
  • توانایی ارتقاء و پیشرفت در شغل و حرفه ی فرد

صداهای نا آشنا برای مغز در ابتدای استفاده از سمعک

افرادی که به تازگی از سمعک های شنوایی استفاده می کنند امکان دارد که صدای تلویزیون، صدای تیک و تاک عقربه های ساعت، صدای یخچال، صدای قدم های افراد و … برای آنها آزار دهنده باشد. خوشبختانه باید گفت که این صداها در ابتدا به دلیل نا آشنا بودن مغز با سیسیتم شنوایی توسط سمعک برای افراد آزاردهنده خواهد بود و به مرور زمان این مشکلات رفع خواهد شد.

مثالی برای نحوه ی عملکرد یک سمعک

مثالی برای نحوه ی عملکرد یک سمعک

مثالی برای نحوه ی عملکرد یک سمعک

می دانیم که سمعک های شنوایی دستگاه های تقویت صدا هستند این دستگاه ها در ابتدا برای افراد کم شنوا مانند شرکت در یک کنسرت می ماند با این تفاوت که صدا های موجود در این کنسرت فقط و فقط برای ایجاد حس رضایت در فرد درحال پخش هستند. میکروفن ها امواج صدا را دریافت و آنها را به یک سیگنال الکتریکی توسط آمپلی فایر ها تبدیل کرده و صدا ها را تقویت می کند و بعد این سیگنال ها را به رسیور ها می فرستد .

آیا سمعک ها راه علاج کم شنوایی هستند ؟

برای فهم بهتر در خصوص اینکه آیا سمعک به شنوایی کمک می کند؟ باید گفت که متاسفانه نمی توان از سمعک های شنوایی به عنوان علاجی قطعی برای درمان کم شنوایی و نا شنوایی یاد کرد، این دستگاه های کمک شنوایی تنها می توانند کمکی بر تقویت صداهای اطراف کنند و نمی تواند از کاهش شنوایی فرد به صورت قطعی جلوگیری نمایند .

استفاده از سمعک در هر دو گوش

برخی از افراد فقط در یک گوش خود از کم شنوایی رنج می برند و بعد از مراجعه به پزشک متخصص با تجویز استفاده از سمعک برای یک گوش مواجه می شوند، استفاده از یک سمعک در یک گوش نیز می تواند به بهبود شنوایی فرد کمک فراوان کند اما کاملا مشخص است که استفاده از سمعک در هر دو گوش مزیت های ویژه ای نسبت به یک گوش دارد که نمی توان آن را انکار کرد. لازم است بدانیم برای انتخاب نوع سمعک باید در ابتدا بدانیم که ویژگی سمعک خوب چیست و بعد از آن اقدام به خرید نماییم.

مزیت استفاده از سمعک در هر دو گوش

هنگامی که ما از سمعک های شنوایی استفاده می کنیم شنوایی ما همان قدر که توسط گوش ما انجام می شود به مغز ما نیز وابسته است، هنگامی که شما از طریق سمعک صدا را به گوش خود می رسانید، گوش شما این اطلاعات را به سیستم عصبی مرکزی شما ارسال می کند و سلول های موجود در آنجا را  فعال و مفید می کند. حال تصور کنید که این عمل فقط در یک سمت از گوش شما اتفاق می افتد و مغز شما از ورود صدا از یک طرف محروم شود و از سلول های آن قسمت استفاده نمی شوند این امر می تواند باعث ضعف سلول های موجود شود .

کاهش شنوایی در افراد میان سال و مسن

کاهش شنوایی در افراد میان سال و مسن

کاهش شنوایی در افراد میان سال و مسن

اغلب خانواده هایی که فردی مسن در آنها وجود دارد به این فکر می افتند که آیا سمعک به شنوایی کمک می کند؟ و دلیل به وجود آمدن این سوال برای آنها این است که آنها به طور مداوم مجبور هستند صحبت های خود را برای فرد مسن تکرار کنند، امروزه ما در حدود یک سوم از افراد میان سال شاهد کاهش شنوایی هستیم و این اختلالات شنوایی به دلیل کهولت سن غالبا از سن 65 سال شروع می شود و متاسفانه فرد زمانی متوجه این قضیه می شود که تا حدودی از شنوایی خود را از دست داده است. لازم به ذکر است که این میزان کاهش شنوایی در هر فرد متفاوت است و فاکتورهای متعددی می تواند سبب این کاهش شنوایی شود .

منبع: سمعک چگونه به شنوایی کمک می کند؟